2022 Terugblik

Bezochte landen: België
Vliegtuigvluchten: geen
Meest gelikete foto op social media: Draw This In Your Style van Paloma the peach.

Uren muziek: 27.964 min / 466 uur
Top 5 meest gespeelde genres: Hip-Hop, Pop, Alternative, Dance, R&B & Soul.
Meest afgespeelde nummer: Just A Kiss (Muah) – Enisa
Liedje dat ik het vaakst in mijn hoofd had: The Contours – Do You Love Me

Aantal gelezen boeken: Heb geen een boek uitgelezen dit jaar. Oeps!

Enkele series die ik dit jaar heb gezien: Rings of Power, House of The Dragon, Mayans MC, Vampire Diaries (opnieuw begonnen), Peaky Blinders, Wednesday, Somebody feed Phil, Stranger Things, Moon Knight, Willow, The Wither Blood Origin, 

Favoriete serie(s):
Rings of Power & House of the Dragon. 

Enkele nieuwe films die ik dit jaar heb gezien:
Enola Holmes 2, Jingle All the Way, Pinokkio, Wonder woman 1988, Encanto, Red Panda, Christmas Prince, Shang-Chi and The legend of The Ten Rings, Hocus Pocus 1+2, 

Favoriete ding(en) die ik heb gemaakt:
De gevel illustraties voor LOTS Coffee & Brunch club staat op nr 1. Op de tweede plaats staat toch wel het portret dat ik maakte van Duke de boxer. Alle huisdier portretten verdienen een speciaal plekje. Eigenlijk ben ik wel een beetje trots op alle werken die ik dit jaar heb mogen maken! 

Beste quote: Ik kwam deze ergens in November tegen en is zo toepasselijk ‘Anxiety overestimates the threat and underestimates your ability to deal with it’. 

Schetsboeken gevuld: 2,3? Ik heb geen idee… Ik werk momenteel in 6 verschillende schetsboeken. Misschien moest ik er maar eens een challenge van maken om er 1 te vullen binnen een x aantal dagen. Goed idee? Let me know! 

Hoeveel nieuwe producten gemaakt: Geborduurde hangers (10), nieuwe ansichtkaarten (8) , kerst ornamenten van vilt (10). 

Kunstenaars die ik dit jaar ben gaan bewonderen: Chris Hong (@chrishongart), Katie Mai (@bykatiemai), Ashleigh King (@ashleighkingart), Jessica Karpishin (@jess.karp), Sarah ’Satsch’ @studiosatsch). 

Favoriete medium van het jaar:
Potlood. Zowel kleur als grafiet potloden. 

Favoriete kleur van het jaar:
Zeegroen.

Challenges afgerond:
2. Peachtober & Advent challenge.

Beste date:
We hebben zo veel weer gedaan (gelukkig!). Maar mijn fijnste herinnering is naar een koopavond gaan met Richard en relaxed winkelen voor een cadeau voor mijn moeder (nieuwe sjaal gescoord voor mijzelf!) en daarna ons zelf beloond met MC Donald’s. Zo iets simpels maar ik had de beste tijd. 

Shitste dag:
Ergens in Oktober. December als een maand viel ook absoluut niet mee. Ik heb waarschijnlijk veel te veel vooraf ingepland en de maand is natuurlijk al druk met alle sociale verplichtingen. Wijze les voor volgend jaar; in december minder vooraf inplannen! 

Momenten dat ik me zo gelukkig voelde dat ik kon barsten:
Kleine auto ritjes in de zomer, verse kersen halen. Weer naar verjaardagen en feestjes kunnen gaan. En Sunny de pup ontmoeten! 

Momenten waar ik trots op ben: Voor het eerst op markten gestaan! Dat was wel een hele overwinning. En mijn werk terug te zien op de koffiebekers bij LOTS en daadwerkelijk vast kunnen houden. Oh en mijn tiktok filmpje die op de nationale TV is uitgezonden! Ik maakte begin dit jaar een illustratie om aandacht te vragen voor de oorlog in Oekraïne. De opbrengst van deze illustratie (het werk is geveild) ging naar Giro 555. 

Beste aankoop: Mijn nieuwe kledingstukken van Lucy & Yak! In de zomer kocht ik mijn eerste boiler suit en in december de eerste tuinbroek. Met mijn lengte (185cm) en grotere maat is het best moeilijk om iets passends te vinden. 

2022 in pictures

Januari / Iets nieuws proberen door het maken van comics. Ook het mini schetsboekje was een hit! Ik maakte deze mini boekjes van restjes schetspapier. 2022 is het jaar van de tijger dus maakte ik deze nieuwe sticker!

Februari / Mijn inzending voor een ‘draw this in your style’ challenge georganiseerd door Sophie McPike. Ik deed ook voor het eerst mee aan de ‘Drawing sessions’ gegeven door @oddorangestationary. Aan het einde van Februari kreeg ik de smaak te pakken met het maken van Dieren portretten.

Maart / De zonnebloem veld die ik maakte om aandacht te vragen voor de situatie in Oekraïne. Uitproberen van nieuwe inkt! Schetsend tekenen in mijn journal. Ik was toe aan lente!

April / Ik vroeg op instagram ‘wat zal ik tekenen?’ En toen reageerde iemand met mushroom fairy. Deze heb ik verder uitgewerkt. Ook maakte ik nieuwe flyers gebaseerd op mijn ‘toolbox’. Aan het einde van april kocht ik micron pennen in Vincent van Gogh thema. Ik maakte deze bloemen gebaseerd op zijn werk. 

Mei / Ik deed weer mee met een ‘Drawing Session’ waarbij mensen het thema waren. Het mooie portret van Duke de boxer! En ik heb deze maand voor het eerst een beetje mogen mee maken wat een markt inhoudt. 

Juni / Ik mocht voor LOTS in Arnhem een mooie illustratie maken van hun pand. Ik maakte voor het eerst geborduurde hangers en had aan het einde van de maand mijn eerste makers markt bij Beum! 

Juli / Deze maand hadden we vakantie en probeerden ik mijn nieuwe gouache verf uit! Ook probeerde ik een ‘messy sketchbook’ bij te houden en mocht een mooie persoonlijke illustratie maken voor een gezinsuitbreiding. 

Augustus / De maand waarin ik jarig ben en waar ik een mooie illustratie voor heb gemaakt, met taart uiteraard. Mocht een mooie woning illustreren en schetste er flink op los. 

September / Ik kreeg al vroeg last van pompoenen koorts en bereide me voor op Peachtober. 

Oktober / Meegedaan met de Peachtober challenge. Drawing session 7 ‘animals’ en op bezoek in Arnhem geweest. 

November / Spannend moment want de kerstkaarten zijn weer te koop en ik mocht mijn kaartenmolen laten stralen bij Everything Sweet. Ook kleine beetje voorbereiden op de Advent challenge. 

December / Alles stond in het teken van de Kerst fair bij Wilgenhart. Voorbereiden en de dag zelf was ijskoud maar wel gezellig! Ook meegedaan met de Advent Challenge en maakte een mooie laatste illustratie voor de kerst.