Over De IJverige Bij

Hi! Ik ben Debora, geboren in Zwolle maar woon sinds enige tijd in een klein dorpje in Brabant. Als kind reisde ik veel mee met het binnenvaartschip van mijn ouders en tijdens het varen was ik vaak aan het tekenen of aan het schilderen. Er zijn door de jaren heen een hoop kleurboeken, teken schriften en etuis versleten.

Na een MBO opleiding Restauratie/Decoratie volgde ik de HBO Bachelor Cultureel Erfgoed waarmee ik ben opgeleid tot allround Erfgoed Professional. Tijdens deze opleiding heb ik mijn interesse in musea’s en geschiedenis verder ontwikkeld. Tijdens en na mijn studie heb ik een aantal jaren gewerkt als publieks medewerker in een openluchtmuseum. Na mijn studie bleef ik hier werken en werkte daarnaast als verkoopster in een kledingwinkel. Twijfelend waar nou echt mijn voorkeur lag raakte ik in een sleur. Na een diep dal en flink wat afwegingen besloot ik het tekenen en schilderen weer op te pakken en zo is De IJverige Bij ontstaan.

Ik werk vaak met teken- schildersmateriaal op waterbasis zoals aquarel verf maar ook markers en potloden. Daarmee maak ik verschillende illustraties waaronder realistische huisdier portretten, geboortekaartjes en kinderboek karakters zoals Ollie de Mol. Inmiddels heb ik ook mijn tenen gedipt in de wereld van het digitaal tekenen. Naast illustraties in opdracht maak ik ook producten met mijn illustraties zoals wenskaarten, stickers en art prints.

Heb je een leuk idee voor een illustratie en ben je benieuwd of ik je kan helpen? Stuur een e-mail met je idee/vraag via het contact formulier.