Over De IJverige Bij

Sinds 2019 is De IJverige Bij de creatieve uitlaatklep van Debora.

Even voorstellen
Ik ben Debora, geboren en getogen in Zwolle maar ben voor de liefde verhuisd naar Brabant. Na vele nachtelijke opruim sessies van onze keukentafel heb ik in 2019 een kamer geclaimd in onze woning en omgedoopt tot atelier. Zo hoef ik mij geen zorgen te maken dat als ik een keer de verfspullen laat liggen, er een kat aan de haal gaat met mijn kwasten en ander tekenmateriaal. Cleopatra en Julius Cesar zijn onze katten (wij noemen ze gewoon Cleo en Cesar) en die stelen regelmatig de show. 

Mijn illustraties zijn vaak uit het leven gegrepen. Een mooi moment op vakantie, een patroon dat mij aanspreekt of juist iets totaal nieuws proberen. Ik ontdek graag nieuwe stijlen en materialen vandaar dat ik mijn tekenstijl nogal uiteenlopend is. Ollie de Mol is het eerste ‘karaktertje’ dat ik tekende voor wenskaarten. Hij is deels gebaseerd op mijn partner Richard maar is ook ontstaan uit mijn liefde voor (inmiddels oude) animatiefilms. Ollie daar begon het mee maar ik ben benieuwd wat voor wonderlijke dieren er nog bij komen, jij ook?