Click here for International Shipping information

Over De IJverige Bij

Hi! Ik ben Debora Buurma, geboren in Zwolle maar woon sinds enige tijd in een klein dorpje in Brabant. Als kind reisde ik veel mee met het binnenvaartschip van mijn ouders. In de weekenden vaarden we en dit betekende jezelf vermaken en dat deed ik vaak door te tekenen. Ook op het Prinses Margriet Internaat was ik vaak te vinden met een kwast of penseel in mijn hand. Na een MBO opleiding Restauratie/Decoratie volgde ik de HBO Bachelor Cultureel Erfgoed waarmee ik ben opgeleid tot allround Erfgoed Professional of simpel gezegd, ruim inzetbare museummedewerker. Na een aantal jaren gewerkt te hebben in een openluchtmuseum en een bijbaan in een kledingwinkel raakte ik in een burn-out & depressie en koos er voor om mij volledig te richten op mijn creativiteit en zo ben ik De IJverige Bij geworden. 

Ik maak verschillende illustraties waaronder realistische huisdier portretten in aquarel en kinderboek karakters zoals Ollie de Mol. Inmiddels heb ik ook mijn tenen gedipt in de wereld van het digitaal tekenen. Naast illustraties in opdracht maak ik ook persoonlijke illustraties die ik gebruik voor het ontwerpen van wenskaarten, stickers en art prints.

Heb je een leuk idee voor een illustratie en ben je benieuwd of ik je kan helpen? Stuur een e-mail met je idee/vraag via het contact formulier en ik reageer binnen 2 werkdagen.